Bugun...

SU AKAR YOLUNU BULUR

 Tarih: 14-12-2021 11:02:00
Berna Turan

Hayatta bazen her şey yolunda gitmez. Bazen ilerlediğin o yoldan dönmek kendine dönmek, kendi benliğine kavuşmak olabilir. Ya da hayatın sana sunduğu yolu tercih etmek hayata verdiklerinin karşılığını almaktır.

Kimsenin yoluna taş koymasına müsaade etme. Hayat yolculuğunun bir yarış yolu olmadığını fark et. Kimsenin hayatının senin hayatınla kıyaslanamaz olduğunu bil. Başına gelen kötülüklerle tanışmak, sana kendinle tanışma fırsatı sunacaktır. Sana davranılmasını istediğin gibi davran kendine. Birinin senden özür mü dilemesini istiyorsun, önce seni kırabilecek gücü ona sağladığın için kendinden özür dile.

Kimsenin sevgisine ihtiyaç duymadan önce sen seni sevmenin sana iyi geleceğini bil. Kendine öncelikli davranmak bencillik değildir. Bunun bir bencillik olduğunu düşünüp etrafa mahcup hissetme ya da özür dileme. Kendi sınırlarına saygı duymak sana huzuru sağlayacaktır. Birilerine hayır demek kendine bir evet demektir. Başkalarının senin için kurduğu yoldan ilerlemediğin için senin hakkında yanılacaklar ya da kötü atıflarda bulunacaklardır.

Hayat yolculuğunda direksiyonun başında sen ol. Direksiyonda her ilerlemenin sana bir katkısı olduğunu bil. Her yeni günün yeni bir başlangıç olduğunu unutma. Geçmez dediğin her şey geçti. Yaşadığın her şey bir öğretmen ve hayat boyu bir öğrencisin.

Yaşadığın tüm zorluklar senin kendi gücünle geçecek. Her şeyin geçici, her şeyde seninle olanın kalıcı olduğunu bil. Sen seni kaybetme, su akar yolunu bulur.

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
YUKARI