Bugun...
SON DAKİKA

DÖVİZ ARTIŞIYLA VATANI BİR KALEMDE SİLENLERE GELSİN.

 Tarih: 27-11-2021 11:10:00  -   Güncelleme: 27-11-2021 11:13:00
Zeynullah Vatansever
Yıllardır sessizce nice ekonomik operasyonlarla uğraşıldı. Bu durum olmasın diye Merkez Bankasından piyasaya sürekli döviz pompalandı, faiz yükseltildi, kompanse edilmeye, halk'a çokta yansıtılmamaya çalışıldı, döviz rezervlerimiz azalmasına rağmen. Anında piyasaya sürülen döviz yurtdışına pompalanıyordu. Şimdi serbest piyasa kuruna müdahale yok, piyasada döviz azaldı, tam tersine faiz ve vergi düşürülüyor, rezervler yerinde duruyor, hatta ihracatla arttırılıyor. Bu gelişmenin sonucunu merak ediyorum ben de.
Türkiye batsın iktidar düşsün diye umutla bekleyen, bu durumdan vazife çıkaranlar, çanak yalayıcılar, döviz spekülatörleri, yuları 1$'lıklar bir yanda, bir yanda da Türkiye ayağa kalksın, ekonomik bağımsızlığına kavuşsun diye, ülke düşmesin, sömürge olmayalım diye; 1 $'a, 1 £'a tenezzül etmeyen, Türk Lirasına, borsaya, üretime, gayri menkule, iç piyasa araçlarına yatırımı arttıran veya kişisel harcamasındaki israfı azaltanlar, vatanperverler, yiğit insanlar var. Ya olmasalardı da diğerleri gibi fırsatçı olsalardı? Nice olurdu vatanın hali?
Elhamdülillah vatan satan, emperyalistlerin mandası olmaya hazır yüreksizlere inat, karada - denizde - havada - savunmada - askeriyede - ekonomide - diplomaside - siyasette - gönül coğrafyasını genişletmede - sanayi ve teknolojide mangal gibi yürekle yatırım yapan, iç hainlere ve dış zalimlere meydan okuyan, dik duran, eğilip, bükülemeyen, salvoculara salvo atan bir iktidarımız ve bir dünya liderimiz var.
Bu vatanı beğenmeyen, beğendiği ülkeye gitmekte serbest üstelik. Gölge etmesinler yeter.
Kimse bizi kuru soğan ve kuru ekmek yemekle korkutamaz, çok talimliyiz evvelliyatdan. Yeterki vatan düşmesin.
"Surda bir gedik açtık mukaddes mi mukaddes.
Ey kahpe felek ne yandan esersen es"
  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
YUKARI