Bugun...
SON DAKİKA

Herkes Devlet Memuru Olmak İstiyor

 Tarih: 10-10-2021 14:42:00  -   Güncelleme: 10-10-2021 14:47:00
Zeynullah Vatansever
Son bir kaç yıldır inşaat gibi pek çok işlerde dükkan sahibi yada ustabaşı (yönetici -idareci) dışında Türk çalışmıyor yada çalışan türk vatandaşı sayısı yok denecek kadar az.
Misal Mermer işi yaptıracak oluyorsunuz, işçiler Afgan yada pakistan.
Marangoz çağırıyorsunuz, ustası Suriyeli yada arap kökenli.
Çocuk bakıcısı lazım olunca Özbek yada Türki cumhuriyetlerden.
Araba yıkama yada temizlik firma işçileri Türkmenler..
Yani bizim pek çok işimizi göçmenler yapıyor abi..
Hakikat ki bizim kafasına vura vura okutmak için uğraştığımız yada, diploma almak hasretinde olan Türk gençleri işsiz ve iş kabiliyetinden yoksunken, göçmen gençleri çalışıp ev geçindiriyor..
Peki İstanbuldan göçmenleri gönderince bizim gençleri işçi olamaya nasıl ikna edeceğiz..!!
""Malûm herkes devlet memuru olmak istiyor""
Uzun zamandır istanbulda değişik meslek gruplarında (Aşcı,dönerci,kebapçı, soğuk meze ve fırın) usta düzeyinde çalıştım. Bir dönem de Kendi dükkanımda esnaflık yaptım.
Şunu rahat bir şekilde söyleyebilirim.
Ara elemanlar, ve çocuk yaşta meslek sahibi olanlar pek çok üniversite mezunu kişiden daha çok kazanıyor, kişilik ve karakteri daha sağlam, toplumsal olaylara daha duyarlı,vatana millete daha hayırlı, Ailelelerine de daha bağlı oluyorlar..
Yani demek istediğim ara eleman Türkiye'nin her alanda lehinedir.
Bugün Türkiyede istihdam edilen emekçilerin büyük çoğunluğu hizmet yani üretim sektöründedir.
Öncelikle milletin ( Anne-Baba) bunu anlaması gerekir.
İstanbul dahil farklı illerde Sanayi ve Ticaret Oda Başkanları'nın "5 bin TL veriyoruz, ara eleman bulamıyoruz" ifadeleri "abartı" değildir.
Bir şekilde mesleklerini piyasada öğrenmiş eskilerin tabiriyle "kolunda bilezik" bulunan yetişkin bir neslin yetişmesi ve üretim sektöründe yerini alması gerekir
Mesleklerini 17-18 yaşında tam olarak eline almış bir gençlik Türkiye'nin umudu olur..
"Misal Gazi antepli Mennan ustanın hayatı ve başarısı gençlere rol model olmasi hasebiyle okullarda ders diye okutulmalı"
Bu gençlik 15 yıl sonra tecrübesiyle, çevresiyle kendi işletmelerini de kuracak, elaman çalıştırıp istihdama katkı sağlayacak, vergi verip, üretim yapıp hem kendine hem devlete faydası dokunacaktır..
Tabi bunun için öncelikle 25-26 milyon öğrencinin asgari 1/3'ünü imalat sektörüne çekecek bir meslek edinme fikrinin doğması gerekir ama bizde malesef tam tersidir.
  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
YUKARI