Bugun...

18 MÜEZZİN !

 Tarih: 11-01-2024 11:01:00
Zeynullah Vatansever
18 yılın sonunda gerçek ezana kavuşma günü(16 Haziran 1950) olaya şahit olan bir hoca şöyle anlatır :
"Sultanahmet tapu dairesinde çalışıyorum. Cum'â namâzı için Sultanahmet camiine gitmiştim. Cemâatin ezanın yeniden arapça olarak okutulacağı kanununun çıktığından haberi yoktu. O gün kanunu Ankara'dan haber alan İstanbul müftüsü, hemen özel ulaklarla bütün selâtin camilerine Cuma ezanların Arapça olarak okutulmasının haberini gönderir.
Haber (Sadettin Kaynak'ın imam olduğu) Sultan Ahmet camii'ne gelince müezzin mahfelinde büyük bir sevinç çığlığı ve Allahü Ekber sedaları koptu. Müezzin ve cami cemaatinden 18 kişi şerefelere cıktı.
Hiç unutmuyorum 18 müezzin 6 minarenin 18 şerefesinde her biri diğerlerinden bir dakika sonra başlamak üzere öyle bir ezan okumaya başladılar ki o manzara görülmeye değer.
Sultanahmet camiinin içerisindeki 10 bin kişiye yakın cemaat "Allahü Ekber Allahü Ekber" ezanlarını işitince cami avlusuna fırladılar. Heyecandan ve ezan sevincinden ağlaşıyor, herkes birbirine Allahü Ekber diyerek kucaklıyor, kimileri de gayri ihtiyari müezzinlere eşlik ederek ezanı mırıldanıyordu.
Ben yaşadığım bu hatırayı unutamıyorum. Sevincimden ellerimi havaya kaldırarak , yumrukalarımı sıkarak,Sultanahmet caminin avlusunda nasıl heyecanla müezzinlere eşlik ettiğim hala gözlerimin önüne geliyor."
Not:
1- Ezanın aslına uygun Arapça okunmasını kim yasaklamıştı?
2- 18 sene Ezanın Türkçesi mi okutuldu yoksa 18 sene Ezan Allah'tan başka tanrılar adına mı okutuldu?
3- Ezanı 18 sene okutmayıp yasaklayanlar yaptıkları bu büyük yanlışlarından dolayı Milletimizden özür dileyip Allah'a tevbe ettiler mi?
  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
YUKARI