Bugun...

Adliyede, askeriyede, emniyette Fetöcüler vardı

 Tarih: 02-11-2022 16:22:00
Zeynullah Vatansever
Son günlerde Fetöcüler gündeme gelmeye başladı, bazı eski gazeteciler onları şirin gösterme yarışına girmeye başladılar . Onun için bir hatırlatma yazısı yazmak gerekli oldu
Ak Parti iktidara geldiğinde yeterince kadrosu olmadığını herkes biliyor.
Adliyede, askeriyede, emniyette Fetöcüler vardı. Eski Anayasa ve teamüllerde Yargı’ya, Askeriye’ye hükümet çok müdahale edemiyor onlar kendi içlerindeki hiyerarşi ve kurallarla terfi ediyorlardı. Fetöcüler bu kolluk kuvvetlerindeki güçlerini kullanarak diğer kurumlarda da yükseliyor rakiplerinin ayaklarını kaydırıyorlardı . Kaydırdıkları isimler öz Ak Partililer de olsa fark etmiyordu
Gidişat belliydi ABD de bu grubun arkasındaydı. Erdoğan bunlarla ciddi bir kavga yapılacağını biliyordu bunun için dershaneler kapanmalı çıkışıyla kavganın gün yüzüne çıkmasını sağladı.
Bunun ardından 17-25 Aralık operasyonu geldi bu fırsat değerlendirilerek emniyette ve adliyedeki fetöcüler kısmen elendi. 2014’lerde Fetöcüler askeriyede albay seviyesindeydiler zamana ihtiyaçları vardı.
Bir şey fetöcüleri erken başkaldırmaya sevk etmişti. Adliyedeki güçleriyle Kemalist askerleri hapse atmışlardı ve ciddi bir direnç görmemişlerdi. Aynı şeyi Ak Parti’ye de uygulayabileceklerini sandılar. Fakat Erdoğan bir gecede emniyette ve adliyedeki adamlarını bertaraf etti. Arkalarında ABD olduğundandı herhalde Kemalist Genelkurmay bu cesareti gösterememiş direnç gösterememişti.
Neticede 2016’da darbe girişiminde bulunmak zorunda kaldılar yoksa hepten YAŞ kararlarıyla dağıtılacaklardı.
Şimdi dönüp bakınca eğer Erdoğan bunları eski dönemdeki gibi kendi hallerine bıraksa yani 80’ler, 90’lar ve 2000’lerin başlarından bahsediyoruz.
Fetöcüler askeriyedeki normal hiyerarşiye göre 2020’de orgenerallik makamlarının, kuvvet komutanlıklarının tamamını ele geçirmiş olacaklardı.
Eğer Erdoğan Ergenekon ve Balyozdaki generallerin gösterdiği korkaklığı gösterse, aman yargılanmayayım diye bunlara boyun eğseydi veya onları dershane çıkışıyla kışkırtıp erken ötmelerini sağlamasaydı, ABD’nin bu kadar yatırım yaptığı örgütle uğraşmanın büyük bedellerini göze almasaydı,
Şu anda fetönün diktatörlükle idare ettiği bir ülkede yaşıyor olacaktık.
  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
YUKARI