Bugun...

TÜRK HAVA KURUMUNU NASIL BATIRDILAR ?

 Tarih: 05-08-2021 11:02:00  -   Güncelleme: 05-08-2021 11:03:00
Selahattin Güldüoğlu
1- Daha önce de adı yolsuzlukla anılan kurumun kaderi 2009 yılında başkanlığa seçilen emekli tümgeneral Osman Yıldırım'la tamamen değişti.
Osman Yıldırım THK vakfını kurarak bu vakfa ait 13 anonim şirket kurdu.
2- Kurulan 13 şirket üzerinden 17 ayrı bankadan 800 milyon ₺ kredi kullanıldı ve bu krediler karşılığında kurumun bütün taşınmazları ve uçaklar dahil pek çok aracı söz konusu bankalara ipotek ettirildi.
3- Yapılan usulsüzlükler ve yolsuzluklar üstü örtülemeyecek duruma gelince ekim 2014 yılında Osman Yıldırım ve Gökçen Havacılık Genel Müdürü dahil pek çok kişi gözaltına alındı. Kasım 2014 itibariyle de Osman Yıldırım ve oğlunun da aralarında bulunduğu beş kişi tutuklandı.
4- Osman Yıldırım daha önce kendisini THK Vakfı mütevelli heyeti başkanı seçtiği için cezaevinden bile kurumu yönetmeye devam etti. Hatta bankalara "Benden izinsiz THK'ya ödeme yapamazsınız" diye ihtarname bile yolladı.
5- Kardeşi İbrahim Yıldırım'ı kendisine danışman olarak atadı. THK üniversitesi yönetimi ve rektörünü görevden alıp yenilerini atadı, karısının estetik cerrahını üniversitenin mütevelli heyeti başkanı, kardeşini, eniştesini, yeğenini ve arkadaşını THK vakfı yöneticisi yaptı.
6- Aile şirketine dönen bu yapı yeni yönetimlerin elini kolunu bağladı. Zaten zorda olan kurum yönetilemez hale geldi. Bu süreçte başkan olan Vacit Öktem "Elimizi kolumuzu bağladı, bize Atatürk'ün emaneti olan kurumu kapattırmak istiyor" diye isyan etti.
7- Sonraki yıllarda da kurum borç krizi, yeni yolsuzluk iddiaları ve yönetim krizleriyle çalkalanmaya devam etti. 2018 yılında THK yönetimi dilekçe vererek kuruma kayyum atanmasını talep etti. Halen kayyum tarafından yönetilen kurumun yapılandırılmış 1.7 milyar borcu var.
Zaten tüm mal varlığı ipotek altında olan THK nın hiç bir uçağı yenilenmemiş modernize edilmemiş hurdalar ile doludur.
Emekli paşaların çiftliği bir kaç ayrıcalıklı zengin çocuklarının eglence mekanına dönüştürülmüş olan THK elinde 1969 model ve onlar da 1990 yılında üretimi durdurlduğu için yedek parçası bile bulanamayan bu yüzden bir uçağın parçalarını sökerek bir diğerini uçurmaya çalıştıkları pilotlarının bile uçmak istemediği ellerinde uçamayan 6 uçak kalan
yıllarca müslümanların derilerini gasp eden kemâlistlerin ama atam kurmuştu diyerek kutsamaya çalıştıkları bu 1.7 milyar TL borcu yangın bahanesiyle yaygara yaparak devlete yıkmaya çalıştıkları sadece bir hurdalıktır ...
  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
YUKARI