Bugun...
SON DAKİKA

31Mart vakasının bilinmeyen yüzü;

 Tarih: 02-06-2021 13:38:00  -   Güncelleme: 02-06-2021 13:42:00
Selahattin Güldüoğlu

Alexander İsrael Parvus, "Kuşatma Ordusu" adıyla bir ordu hazırlamıştı. Ve bu ordu; Makedon milliyetçileri, Bulgar gerillalar, Sırp Çetnikler ve Arnavut çetelerden oluşuyordu.

 

Selanik kordon boyunda bir tane açık dükkân kalmamış, herkes bu orduya katılmıştı. Bu ordu, İngiliz subayların danışmanlığında ilerliyordu. Ama işin bütün sorumluluğu Amerika'daydı.

 

Bu sırada Akdeniz'deki Amerikan Savaş gemilerinden deniz piyadeleri Adana, Mersin, İskenderun, Hatay ve Lazkiye'ye çıkarma yapıyorlar. Sivil hayatta kendilerine yer bulamayan katiller, hırsızlar, tecavüzcüler Amerikan deniz piyadelerinde yer alıyordu...

 

Bunlar, girdikleri yerlerde her türlü zulüm ve işkenceyi halka reva görüyor, şehirleri yağmalıyor, yakıp yıkıyorlardı. Olayları savaş gemisinden takip eden Rosweld, çok mutluydu. Kuşatma Ordusu, Çatalca'ya gelip kamp kurmuştu..

 

Abdülhamid'e; Sultanım, 3.Ordu güçlü ordu değil.İstanbul'daki birliklerimiz onları kolaylıkla yerle bir eder denildiğinde padişah, olayın detayını anlatıyordu: Bu Haçlı Ordusu.Şehrin kapısında bekleyen askerler İstanbul'u ve Devlet-i Âli Osmaniye'yi ele geçirmek için geldiler.

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
YUKARI