Bugun...

ÖZGÜRLÜK , ADALET , EGEMENLİK

 Tarih: 29-03-2022 09:59:00  -   Güncelleme: 29-03-2022 10:00:00
Ramazan Say
1789 Fransız devrimi ile başlayan, 1945 de 2. Dünya savaşı ile sona eren sözde eşitlik, adalet, özgürlük ( rönesans) mavraları, hakikatte hanedanlıkların yıkılması, ideolojilerin kırbacıyla insanlığın köleleştirilmesi sürecinde ;
-1945 sonrası oluşan iki süper güç , 3 . taraf ülkeleri ( ülkemizde buna dahil) , kapitalizm( amerika-sahte özgürlük ) yada komünizm ( sovyet rusya- sahte eşitlik) , savaş, işgal, kriz tehdidiyle seçim yapmak zorunda bıraktı.
-Kapitalizm tarafında zamanla gelişen özgürlük vardı, ancak eşitlik ve adalet yoktu, doğal sonucu olarak suç, depresyon ve ahlaki dejenerasyon gelişti
-Komünizm tarafında eşitlik vardı , ancak özgürlük yoktu, doğal sonucu olarak korku , baskı, zulüm gelişti
Firavunist egemenlik çetesi, “özgürlük ve adalet” , bu iki değeri aynı anda insanlığa vermeyerek kölelik düzenini 100 yıldır devam ettiriyordu. Ancak bu iki değer doğal olarak birbirini çekiyor , her iki kölelik düzenini , kendi süreci içinde, bu çekim kuvveti yıkıyor.
Gelecek Rahmani değerlerindir, salt kapitalizm veya salt sosyalizm yıkılmaya mahkumdur.
Sosyal adaleti sağlayamayan kapitalist ülkeler ile kişisel özgürlükleri kısıtlayan sosyalist ülkeler önümüzdeki süreçte çok ağır yaralar alacaktır. Firavunist çete bu yarayı almamak için çırpınmakta, türlü türlü projeler uygulamaktadır.
Geleceğin yükselen gücü, Rahmani değerler, Özgürlük ve Adalet kavramlarını dengeleyerek uygulayan ülkelerin kurduğu medeniyettir.
Allah (CC) nurunu tamamlayacak, Egemenlik Firavunist çeteden, RAHMANİ DEĞERLERE geçecektir.
  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
YUKARI