Bugun...

Neden Daha Mutlu Olamıyorum ?

 Tarih: 29-03-2022 10:16:00  -   Güncelleme: 22-04-2022 12:47:00
Meltem Yılmaz

“Başkalarının beklentilerini karşılamayı bırak çünkü bu canına kıymanın tek yoludur.

 Başkalarının beklentilerini karşılamak için burada değilsin ve başkaları da senin beklentilerini karşılamak için burada değildir.

Asla başkalarının beklentilerinin kurbanı olma ve başkalarını da kendi beklentilerinin kurbanı yapma… İşte bireysellik dediğim budur.

Kendi bireyselliğine ve başkalarının bireyselliğine saygı duy. Asla başkalarının hayatına müdahale etme ve başkalarının da senin hayatına müdahale etmesine izin verme…

Yalnızca o vakit manevi açıdan gelişebilirsin; aksi halde tüm hayatın yavaş bir intihara dönüşür; sürekli şu ya da bu beklentiyi tatmin etmek zorunda kalırsın.

Senden beklenti içinde olan bir gün baban, diğer gün annen, başka bir gün de eşin, ardından da çocukların olacaktır. Sonra da toplum, din adamları ve siyasetçiler kendilerinin beklentilerini karşılamanı bekler.

Her yerde, herkes bir beklenti içinde fakat sen onların tüm beklentilerini karşılayamazsın.

Başkalarının beklentilerini karşılayacağım diye aklını kaçırıyorsun fakat gerçek şu ki kimselerin beklentilerini karşılayamadın.

Kimse mutlu değil. Beklentileri karşılayacağım diye kendini kaybedip telef olmuşsundur fakat kimseler mutlu değildir.

Her ne yaparsan yap, onlar mutsuz olmanın bir yolunu bulur çünkü kendisiyle mutlu olamayan bir insan asla mutlu olamaz.”

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
YUKARI