Bugun...
SON DAKİKA

Güneş’in üşüdüğü şehir; Ardahan!

 Tarih: 16-11-2023 14:29:00
Hülya ER
Türkiye’nin zorlu coğrafyalarından biri.. Yüksek tepelere kurulu, yılın büyük bölümü beyaz örtü altında kalan, soğuktan insanın nefesini kesen topraklar.
1992 yılında il olarak kabul edilen Ardahan, ülkemizin en küçük şehirlerinden. Şehir küçük olsa da, vefakar ve cefakar insanlarıyla ülkemiz için önemli bir değer burası. O kadar zorlu şartlara, imkansızlıklara, eksikliklere rağmen çalışıp üreten, mazeret sunmayan, kıymet bilen insanların yaşadığı yerdir Ardahan.
Eğer hiç gitmediyseniz, ön yargılarınızı kırıp, uzaklığına ya da soğukluğuna bakmaksızın en azından bir kez olsun gitmenizi tavsiye ettiğimiz bir yer. Sokaklarda gezen kaz sürüleri, atlı kızakları, Çıldır Gölü ve heybetli dağları ile kendine has güzellikleri olan bir şehir.
Doğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan Ardahan, Türkiye’nin en kuzeydoğu köşesindeki şehrimiz. Ardahan’ın komşuları; batıda Artvin, güneyde Kars, güneybatıda ise Erzurum’dur. Şehrin kuzeydoğu bölümü Gürcistan sınırımızı oluşturuyor. Ayrıca doğu kesiminde Ermenistan’a da çok kısa bir sınırı var.
Damal bebekleri ile de çok popüler.
  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
YUKARI