Bugun...

"Atatürk 15 yıl daha yaşasaydı"

 Tarih: 04-09-2023 11:10:00
Ebru Genç
Yaşasaydı ne olurdu? Söyleyim mi?
Yine aynı durumda olurdun.
Çünkü Atatürk zaten gereken ne varsa yapmaya çalışmış, büyük ölçüde yapmıştır.
Yapılamayan, engelenen, yapılması gerekenleride bir bir anlatmış, en ince detayına kadar.
Atatürk yaşamdan ve aramızdan ayrılırken sadece manevi miras bırakmıştır. Atatürk diyordu ki: “Ben manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım akıl ve bilimdir. Benden sonrakiler, bizim aşmak zorunda olduğumuz çetin köklü zorluklar karşısında belki amaçlara tamamen eremediğimizi, akıl ve bilimi kılavuz edindiğimizi tasdik edeceklerdir.
Zaman süratle ilerliyor. Milletlerin, toplumların, kişilerin mutluluk ve mutsuzluk anlayışları bile değişiyor. Böyle bir dünyada asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek, aklın ve bilimin gelişmesini inkâr etmek olur. Benim Türk Milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır. Benden sonra, beni benimsemek isteyenler, bu temel eksen üzerinde akıl ve bilimin kılavuzluğunu kabul ederlerse, benim manevi mirasçılarım olurlar.“
Kemlal Atatürk
Peki kim anladı? Neredeyse hiç kimse... Neden anlamadı?
Okumayan bir toplum olduğumuz, hazırcı olduğumuz için.
"Atatürk 15 sene daha yaşasaydı, bugün bambaşka bir ülke olurduk. Finlandiya gibi olurduk" bü sözü neredeyse herkesten duymaktayım.
Okuyan bir toplum olsaydık yine olurduk.
İşte bu yüzden olamadık. Bırakın Atatürk`ün yaptıklarının üzerine bir çivi çakmayı, çaktığı çivileri söktük ve her şeyi yıktık.
Bir de şunu söylemeden geçemeyeceğim; hani o İsmet İnönü için "ikinci" adam, "kahraman" vs, diyenler varya, ben "İstem İnönü "ikinci adam" değil, "kinci adam"dır, en büyük vatan hainidir, en büyük Atatürk düşmanıdır, Atatürk devrimlerine ve Atatürk`e en büyük ihaneti yapan, Türk milletini satan, cahil kalmasının yolunu açan, irticai hareketi tekrar hortlatan, islamcıya ülkeyi teslim eden heriftir" dediğimde, bana saldıranlar varya işte onlara soruyorum.
Madem ikinci adam idi ve kahramandı, Atatürk`ten sonra 15 değil, 35 yıl yaşadı, peki ne oldu?
Okumayı öğrendiğinizde, gerçek tarihi araştırıp öğrendiğinizde, sahtekar siyasilerin tv ekranlarında söyledikleri yalanlara değil, okuyarak öğrendiklerinizle düşünmeye başladığınızda Atatürk`ü gerçekten anlayacak, kimlerin vatanperver, kimlern vatanhaini olduğunu görecek, işte o zaman "Atatürk keşke 15 yıl daha yaşasaymış" demeyecek, gerekeni sizler yapacaksınız.
Her gün tekrar tekrar Atatürk`ü okuyorum.
Okudukça gözlerim doluyor, bazen sessiz sessiz ağlıyorum.
Böyle bir insanı anlayamamak, yolunda gidememek, mirasına sahip çıkamamak, hala geri gelmesini beklemek, gelipte kurtarsın diye hayaller kurmak, bıraktığı ülkenin ve halkın bu denli çaresiz duruma düşmesi, çalınan yaşamlarımızı görmek, ciğeri beş para etmez vatan hainlerinin ayakları altında ülkenin yağmalanmasını izemek insana derin bir acı veriyor.
  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
YUKARI