Bugun...

Peki niye Afrika?

 Tarih: 14-12-2021 13:27:00  -   Güncelleme: 14-12-2021 13:28:00
Ebru Genç
Afrika Kıtası 30 milyon 370 bin km2. ABD, Çin ve Avrupa'nın 3 katı yüzölçümüne sahiptir. Lakin birçok haritada onların yanında daha küçük gibi resmedilir.
Afrika halklarının kendilerini ezik hissetmeleri, güçlerinin farkına varmamaları için taktiksel görseller, filmler yapılır. Afrika insanı; her daim kafası çalışmayan, yoksul ve vandal gösterilmiştir. Halbuki en vahşi ve barbar milletler kapitalist düzeni hakim kılmak için gittikleri her yerde soykırım yapan emperyalist vandallardır.
ABD, Çin ve Avrupa yüzyıllardır kendi halkının refahı için bu toprakları ve insanını sömürüyor. Köle olarak hem evlerine götürdüler hem de madenlerine adeta çökerek ölüm tehditi altında altın ve pırlanta çıkarma işleminde üç kuruşa çalıştırıldılar. Sesleri çıkmasın diye halkı açlık seviyesinde yoksul ve çaresiz bıraktılar. 1415'den başlayan MİSYONERLİK çalışmaları bu sömürü düzeninin kurulmasına tepki gösterilmemesini sağlamak içindi. Büyük ölçüde SAHİP-KÖLE ilişkisi kliseler aracılığı ile resmileştirildi. BEYAZ ADAM yeryüzünün sahibi idi.
Peki Türkiye neden herkesin olduğu bir yerde arazi kiralayıp çalışanın hakkını ödeyerek bu verimli toprakları işlemesin?
Türklerin sömürme kültürü yok. Vicdan ve merhamete sahibiz. Belki de ülkemizde yürütülen muhalefetin sebebi Afrika bölgesine Türk'lerin getireceği hak ve adaletin kıtada uygulanan emperyalist düzene bir uyanış başlatacağı korkusudur. Ülkemizde küresel sermayenin yönettiği siyasi partiler var maalesef. Kendi milletinin savunuculuğunu yapacağına kapitalizmin ağzı görevini yerine getiriyorlar.
 
Afrika toprakları çok verimli ve organiktir. Yarıdan fazlası ekilebilir arazi statüsündedir.
-Dünya hammadde rezervinin %90'ına, Altın rezervinin %40'ına, Elmas rezervinin %33'üne, Coltan rezervinin (telefon ve elektronik üretimi için mineral) %80'ine, Kobalt rezervinin %60'ına sahiptir (araba aküsü üretimi için mineral). Manganez, demir ve odun rezervi sınırsızdır.
Petrol ve doğal gaz zenginidir.
-Dünya'nın en çok balık çeşidinin yaşadığı sulara sahiptir.
-Afrika'nın 30 Milyon 370 bin km2'de 1,3 milyar nüfusu var. Kendinden üç kat küçük olan Çin'in 9,6 milyon km2'de 1,4 milyar nüfusu var. Yani arazinin bolluğunu varın siz hesap edin. Sadece Kongo bile tüm Afrika'yı beslemeye yeter. Yabancıların talan ettiği yerlerin harici kalan topraklar bakir durumdadır ve elverişli kullanılırsa tüm Dünya'yı doyuracak verimliliğe ve insan gücüne sahiptir.
-Afrika, Batı'nın laboratuvarlarında değiştirdiği 30.000 tıbbi tarif ve bitki barındırır. 2050 yılına kadar 2,5 milyara ulaşması beklenen çalışabilir genç nüfusa sahiptir.
Afrika Türkiye'yi çağırıyor. Gelin ve bu verimli topraklarımızı işleyin, insanımıza ve ülkelerimize gelir sağlayın diyor.
Emperyalistlerin esaret, yoksulluk ve cehalet yetiştirdiği Afrika'da artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.
Nil havzasının suladığı zirai ürünler hem açlıkla sınanan halkını refaha kavuşturacak, hem de teknoloji ve ilimle donanmış tarım usülleri, hayvancılık, balıkçılık ve madencilik ile Türk Milletine ekonomik katkı sağlayacak. Belki de Afrika ilk defa insan gibi yaşamanın onurunu Türk'lerin samimi dostluğu ve yol göstericiliği ile kavuşacak.
Türk Devleti ne kadar kudretli olursa mazlum milletler o kadar sömürü düzeninden uzak olur.
Belki gelecekte Türkiye Afrika'nın Kutup Yıldızı olur.
Devran döner, mazlumun ahı indirir Şahı.
  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
YUKARI