Bugun...
SON DAKİKA

FATIMA’NIN ÖLDÜRÜLMESİ ALİ’NİN ADALETİ?..

 Tarih: 16-07-2021 07:10:00  -   Güncelleme: 17-07-2021 07:36:00
Beyza Kural
Fatıma 632 yılın da Halife Ömer tarafında öldürüldüğünde 22 yaşında idi. Fadime, 609 yılında Muhammedi'n Hatice de doğan beşinci ve en küçük çocuğu idi. Fadime daha 11 yaşına yeni girmişti ki, annesi Hatice Hakk’a yürümüştü. 12'sine girdiğinde ise Muhammed'in kayınbabası Ebu Bekir Fadime ile evlenmek için talip olur. Muhammed Fadime’yi Ebu Bekir’e vermeyi kabul etmez. Ebu Bekir'den hemen sonra Muhammed'in diğer kayınbabası Ömer Fadime’ye talip olur. Muhammed Fadime'nin Ömer'le de evlenmesini uygun bulmaz. Ömer’den sonra Fadime’ye Ali talip olur ve Muhammed Fadime’nin Ali ile evlenmesine razı olur. Sıra başlık parasına gelir. Muhammed Fadime için 500 Dirhem başlık parası istese de sonunda 480 Dirheme razı olur.
Ali başlık parasını temin ettikten sonra Fatıma ile evlenmeye hak kazanır, evlenir.
**Ali’nin Fatıma'dan doğan çocukları: Hasan, Hüseyin, Zeynep, Ümm-u Gülsüm. Fatıma Ömer tarafında öldürüldüğünde 7 aylık hamile idi. **
**Fatıma’nın öldürülmesi **
**632 yılında Muhammedin ölümünden sonra Fatıma'nın karşı olduğu ve sevmediği Muhammedin kayın babası Ebu Bekir, (Ömer'in desteklemesiyle) bir oldubitti ile Halife seçilmesine Fatıma karşı çıkmıştı. Fatıma, Ebu Bekir’e biat etmeyeceğini açık açık ifade eder. Ali bu duruma sessiz kalır. **
Ebu Bekir Halife seçildikten sonra Muhammed'in mal varlığında Fatıma'ya miras vermemesi üzerine Ebu Bekir ile Fatıma arasında zıtlaşma oluşur.
Ömer Fadime'nin Ebu Bekir’e biat etmiyor oluşundan rahatsız olur. Ömer Ali aracılığı ile Fatıma'ya haber göndererek Ebu Bekir’e biat etmesini ister. Fatıma Ebu Bekir’e biat etmeyeceğini bildirir.
**Bu duruma kızan Ömer adamlarıyla birlikte Ali’nin evini basar ve kapıyı kırarak içeri girerler. Ömer adamlarıyla birlikte Fadime'yi kapının arkasına sıkıştırıp darp ederler. Fatıma’nın Kolu ve kaburgaları kırılır. Fatıma ağır şekilde yaralanır, komaya girer. Ömer ve adamları bununla da yetinmezler. Ömer ve adamları Ali'nin evini ateşe verirler. Fatıma aldığı ağır darbeler sonucu önce karnındaki 7 aylık çocuğu kaybeder. Daha sonra Fatıma hayatını kaybeder. **
Fatıma Ömer tarafında öldürüldüğünde 22 yaşında idi. Ömer adamlarıyla birlikte Fadime’yi darp edip öldürünce Ali, Ömer’den korkar ve sessiz kalır.
Ebu Bekir, yaklaşık 2 yıl halifelik yaptıktan sonra hastalanır ve ölür.
Ebu Bekir'in ölümünden sonra Ayşe’nin desteklediği Ömer Medine şurası, Medine halkı ve ordunun desteğiyle 634 Yılı'nda Halife seçilir.
Ali Ömer ve Ayşe’den çekindiği için aday olmaz. **Ali Halife seçilen Ömer’e biat etti. **
**Ali’nin Fatıma'dan olan büyük kızı Zeynep 10 yaşına geldiğinde, babası Ali’nin uygun görmesiyle 55 yaşındaki amcası Cafer’in oğlu Abdullah ile evlendirildi.
Fadime'nin küçük kızı Ümm-u Gulsüm-ü ise, 8 yaşına yeni girdiği halde, Abisi Hasan ve komşularının karşı olmalarına rağmen, Ali, Ömer’den sonra Halife seçilebilmesi için 8 yaşındaki kızı Ümm-u Gulsüm-ü Annesı Fatıma’yı öldüren 57 yaşında ki Ömer ile evlendirir.
8 yaşındaki Ümm-u Gulsüm-ü Ömer’in 11. Eşi. **
Ali’nin 8 yaşındaki kızı Ümm-u Gulsüm-ü 57 yaşındaki Ömer ile evlendirmesi Medine halkı tarafında iyi karşılanmaz.
Medine halkı Ali’yi sevmezler.
Ömer on yıl Halife yaptıktan sonra 644 yılında Ömer’in öldürülmesinden sonra Ali ile Osman arasında Halifelik mücadelesi başlar.
Muhammedin eşi Ayşe Medine de söz sahibiydi.
Medine halkı Ayşe’yi severdi.
Ayşe Medine halkına çağrıda bulunarak, Ali’nin cahil, katil ve cehennemlik olduğunu, Cehennemlik birinin halife olması doğru olmadığını Osman’ı desteklediğini açıklar.
Ayşe Osman’dan yana tavır belirleyince Medine halkı, din şurası ve ordu Osman'dan yana tavır belirler.
Osman Halife halife seçilir.
Ali, Kaderine razı olur Medine de Halkın önünde Osman’a Biat eder.
"**Benim Pirim Ali’dir" kendilerine “esas Müslüman biziz” **diyen Seyyid olduklarını söyleyen çakma Dedeler hiçbir zaman Ömer’in Ali’nin eşi Fatıma’yı öldürdüğünü, iktidar uğruna 8 yaşındaki kızı Ümm-u Gulsümeyi Ömer ile evlendirdiğini Alinin Ömer’e ve Osman biat ettiğini söylemediler ve Alinin Ömere Osmana Biat etmediğini söylediler. YALAN SÖYLEDİLER.
İşin garip tarafı başta Pir Sultan Abdal Dernekleri olmak üzere hiç bir Alevi kurumu da Bundan hiç söz etmezler. Deyim yerinde ise üç maymunları oynarlar.
Kendilerine “esas Müslüman biziz’ diyen yolumuz Ehli Beyt yoludur diyen Dede’ler cem evlerimiz de göz yaşı dökerek Ali’nin adaletinde bas ederken bu gerçeği bildikleri halde sessiz kalırlar Alevilerden gizlediler?...
İktidar uğruna 8 yaşındaki kızı Ümm-u Gulsümeyi Annesi Fatıma’yı öldüren 57 yaşındaki Ömer ile evlendiren Ali’ye Alevi Piri demek Alevi inancına hakarettir, ihanettir.
9 evlilik yapmış, sayısız cariye (kadın köle) edinmiş, iktidar uğruna 8 yaşındaki kızını 57 yaşındaki Ömer ile evlendiren Ali Müslüman değil, Alevi olsaydı Aleviler inancı gereği Ali düşkün ilan edilirdi. Aleviler Ali’yi asla içlerine almazdı.
Yanlış hesap Bağdat'tan dönermiş.
Bizi Osmanlı'ya karşı koruyan dış kabuğumuz çatladı çatlamak üzere. Öz ile kabuk ayrışmaya başladı bile. Şimdi özü sağlamlaştırmanın zamanı.
Temeli doğru atalım!
Aşk ile...
  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
YUKARI