Bugun...
SON DAKİKA

VATAN SEVGİSİNİN AŞICISI DOĞDU!

 Tarih: 31-12-2020 11:55:00
Berna Turan

Vatan şairi, yazar, gazeteci, devlet adamı…

Namık Kemal 21 Aralık 1840'ta Tekirdağ'da doğdu, 2 Aralık 1888'de Sakız Adası'nda öldü. Ustamızı doğum yılında ölümsüzlüğüyle analım.

Tarihlerin ve nesillerin unutulmaz “Vatan Şairi” ve “Hürriyet Şairi”dir. Sözleriyle hayatımıza yön ve ışık olmuş. Dönemin de ilham olmuş, ses olmuştur. ”İnsan, vatanının ayaklar altında çiğnendiğini görürse, yaşayamaz! İnsan, velinimetinin ayaklar altında çiğnendiğini görürse, yaşayamaz! Velinimetini ayaklar altında görüp de yaşayan, köpekten alçaktır!” Sözleriyle vatan sevgimize kulak vermiş, ses olmuştur. İnsan ne söylediğini bilmeli fakat her bildiğini söylememelidir. Sözüyle yaşamımızın altın kuralını oluşturmuştur.

Namık Kemal özgürlüğün ve vatan sevgisinin aşısını bulmuş, bizlerin damarlarına enjekte edebilmiştir. Namık Kemal, yüreklere seslenebilmiştir. Sahnelenen ilk tiyatro eseri olan Vatan Yahut Silistre’nin yazarı, ilk edebi roman İntibah’nın yazarı, ilk tarihi roman Cezmi’nin yazarı, ilk eleştiri Tahrib-i Harabat’ın yazarıdır.

Namık Kemal’i bu doğum gününde “İnsan, ne idraksiz mahlûktur! Herkes kimsenin sağ kalmadığını bilir de, kendi öleceğine inanmak istemez. ” sözüyle ölümsüz vatan şairimizi anıyor. Vatanı için kalbi atan herkes adına ölümsüz doğumu saygıyla ve sevgiyle anıyorum.

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
YUKARI