Bugun...
SON DAKİKA

BAĞLILIK ve BAĞIMLILIK

 Tarih: 16-06-2021 10:49:00  -   Güncelleme: 16-06-2021 10:51:00
Berna Turan

Bağlılık ve bağımlılık iki kelimenin kökü de bağ. Bağ herhangi bir nesne veya insan ile görünür veya görünmez şekillerde kurulan tutunma şeklidir.

Bir şeylere içten duygularla fakat kendi sınırlarımızın ötesine gitmeden, kendimize veya karşımızdakine zarar vermeyen yakınlık bağlılıktır. Bu yakınlık bize veya karşımızdakine zarar veriyorsa bu bağımlılıktır. Her bağ yaşam kalitemize bir düğümdür.

Siz bu düğümü çözebilirseniz bağlı, çözemezseniz bağımlı bir yaşama sahipsinizdir. Sigaraya bağlı bir yaşamınız varsa kendinize olan sevginiz sigaraya bırakmanızı sağlar. Fakat sizler artık bağımlı bir bireyseniz sigara muhtaç yaşıyorsunuzdur. İnsan sevdiklerine de bağlı olmalıdır, bağımlı değil! Çocuklarınız dışarı çıkmak yerine sizlerle vakit geçiyorsa bu size olan bağlılığındandır.

Fakat çocuğunuzun arkadaşı yoksa vakit geçirmek için mecbur sizinleyse bu size bağımlılıktır. Kadınların tektaşlarını kendileri alması erkeğe bağımlı bir yaşam sürmemelerinden kaynaklanır. Bağlı bireyler özgürlerdir ve kendi iradesiyle güç kazanırlar.

Kendinize saygınız ve sevginiz varsa iradeniz doğrultusunda bağlı bireyler olmayı tercih edersiniz. Bağımlılıkta irade yoktur ve kendinizi de yok sayarsınız. Kendisine sevgisi ve saygısı olmayan bir bireyden etrafa karşı sevgi ve saygı beklemek yanlış olur.

. Bağlılıklar gerçek sevgiyle olan düğümlerdir. Bir şeylere bağlı olmak ve bağımlı olmak arasındaki ince çizgi sizsiniz.

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
YUKARI