Bugun...
SON DAKİKA

NE NAZIM GİBİ SEVMEYİ UNUTTUK NE DE NAZIM HİKMET’İ

 Tarih: 23-05-2021 07:11:00  -   Güncelleme: 23-05-2021 07:19:00
Berna Turan

Onun bir kitabını alıp okuduğumuzda sayfalarındaki aşk ve özlem kokusunu alırız hepimiz.

Edebiyat derslerimizi süsleyen, sevdiklerimize armağan sunduğumuz şiirlerin sahibi olan, bilmeden de olsa o güzel şarkıların söz yazarı olan Nazım Hikmet’e hepimiz denk geldik bir şekilde.

Nâzım Hikmet Ran; 15 Ocak 1902’de Selânik’te dünyaya gelmiş, 3 Haziran 1963’teki ölümüyle dünya hem bir sanatçıyı hem de insanlığa katkı yapmayı gaye edinmiş birini kaybetmiştir. Yaşamını oyun, roman, şiir, fıkra türündeki çalışmalarıyla sürdürdü.

Özellikle şiir alanında çokça başarılı eserler sundu. Mavi Gözlü Dev, Romantik Devrimci, Güzel Yüzlü Şair pek çoğumuz onu bu lakaplarıyla andık veya tanıdık. Ne nazım gibi sevmeyi unuttuk ne de Nazım Hikmet’i…

Birini öldürmek demek onun eserlerini ve fikirlerini yok etmek demektir. Bu gün biliyorum ki onun eserleri okuyoruz, besteliyoruz ya da dinliyoruz. Nazım’ı unutmuyor her daim yaşatıyoruz.

 

Bedeni 58 yıl önce aramızdan ayrılan Nazım Hikmet bizlerle yaşamaktadır. Nazım Hikmet ne güzel söylemiş “Gitmek sadece bir eylemdir. Unutmak ise kocaman bir devrim” bedeni aramızdan ayrılan Nazım Hikmet’i unutabilecek bir devrim yaşanamaz.

 

Seni düşünmek güzel şey, seni yaşatmak gibi. Unutmadık Nazım Hikmeti.

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
YUKARI