Bugun...

NERENİN KUŞ CENNETİ?

 Tarih: 20-12-2020 08:32:00  -   Güncelleme: 20-12-2020 08:55:00
Berna Turan

Balıkesir ili içerisinde bulunan Bandırma ilçesine bağlı Manyas Kuşcenneti ülkemizin sayılı ve değerli milli parkları arasındadır. İçerisinde çok çeşitli kuşları, balıkları ve bitkileri bulunduran Kuşcenneti; 1975 yılında Avrupa Konseyi tarafından, A sınıfı Avrupa Diplomasına layık görülmüştür.

Kuşcenneti, Bandırma sınırları içerisinde yer almaktadır. Fakat göle suyunu veren Manyas Çayı olması nedeniyle ismini Manyas Kuşcenneti olarak almıştır. Kuşcenneti; 266 kuş, 118 bitki, 23 balık türü barındırmaktadır.

Parkın içerisinde 50 küsur insanın bulunabileceği 18 metre yüksekliğe sahip bir gözlem kulesi vardır. Ayrıca parkın içerisinde etrafın kuş görünümü ve kuş türlerini tanıtan bir müze bulunmaktadır. Parkın içerisinde fotoğraf çekimi, yürüyüş ve bisiklet sürme gibi aktiviteler yapmak mümkündür.

Ziyaretçilerinin bakış açısını güzelliği ile büründüren bir cennet parkıdır. Parkı nisan-mayıs-haziran aylarında gezmek çeşitli kuş türlerini görme imkanı sağlamakla beraber çiçeklere bürünmüş dallarını ve yeşilin tonlarını görme imkanı da sağlamaktadır.

Her nerenin Kuş cenneti olursa olsun ülkemizin sahip olduğu doğal yaşamı bozmadan ve zarar vermeden korumalıyız. İçerisinde bulunan çeşitli canlıların neslini tüketmeden, gelecek nesillere görme imkânı sağlamalıyız.

  YORUMLAR YORUM YAP | 1 Yorum
  • İsmailcan Gültekin 20-12-2020 13:06:00

    Gayet faydalı bir yazı

  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
YUKARI