Bugun...

Bakan Gül: Bugün insanımıza bakınca sadece hak ve özgürlük görüyoruz

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, mağdur odaklı adaletin önemine değinerek,
facebook-paylas
 Tarih: 02-11-2021 13:00:00

Bakan Gül: Bugün insanımıza bakınca sadece hak ve özgürlük görüyoruz
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, mağdur odaklı adaletin önemine değinerek, "Elinde çekiç olan, herkesi çivi gibi görür. Eski Türkiye'de hukukun eline çekiç verdiler ve herkesi çivi gibi gördü. Kimisini inancından, kimisini siyasi görüşünden, kimisini kılık kıyafetinden suçlayan bir hukuk vardı. Bugün ise biz insanımıza baktığımızda sadece hak ve özgürlük görüyoruz" dedi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nde düzenlenen Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Toplantıda Gül'ün yanı sıra Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Başkanı Ramazan Gürkan, milletvekilleri ve hukukçular yer aldı. Toplantıda konuşma yapan Adalet Bakanı Gül, bir suçun mağduru olan vatandaşları adli süreçte yalnız bırakmamak adına önemli bir sistemi inşa ettiklerini ifade etti. Hukuk devletinin bir grubun değil milletin kararı ve tercihi olduğunu ifade eden Gül, "Elinde çekiç olan, herkesi çivi gibi görür. Eski Türkiye'de hukukun eline çekiç verdiler ve herkesi çivi gibi gördü. Kimisini inancından, kimisini siyasi görüşünden, kimisini kılık kıyafetinden suçlayan bir hukuk vardı. Bugün ise sadece hukuk ve hukukun üstünlüğü var. Yeni Türkiye'de başka arayışlara yer yoktur. Biz insanımıza baktığımızda hak ve özgürlük görüyoruz. Sadece insanımızı öncelemeye devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde reformları hayata geçirmeye kararlıyız" ifadelerini kullandı.

'İLERİYE GİTMEK BU MİLLETE SÖZÜMÜZDÜR'

Türkiye'nin dünya tarihinde, uluslararası siyasette müstesna bir yere sahip olduğunu söyleyen Gül, "Bu toprakların ruhu, milletin irfan ve bilgeliği vardır. Milletimiz tarih boyunca büyük bir destanı ortaya koymuştur. 90'lı yıllarda ise ayrımcılık, asimilasyon, faili meçhul cinayetlerin olduğu bir zulüm yaşandı. Milletimiz çok ağır bedeller ödedi. Ülkemizin müstesna yeri defalarca erozyona uğratıldı. Biz o karanlık döneme çok net biçimde cevap verdik. O cevap hukuk devletidir, hak ve özgürlüklerdir. Buradan artık geriye dönüş mümkün değildir. Bu noktadan ileriye gitmek bu millete sözümüzdür. Hukuk devleti ilkesini insan hak ve özgürlüklerini geliştirerek güçlendirebiliriz. Hukuk devleti bir grubun değil milletin kararı ve tercihidir" dedi.

'MAĞDURUN HAKKI SUÇ İŞLENİR İŞLENMEZ DOĞAR'

Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri biriminin yeni olmasına rağmen mağdurların yanında olmayı hedefleyen çok iyi uygulamalarla çalışmayı sürdürdüğünü ifade eden Bakan Gül, "Türkiye'nin yolu herkesin hakkını, hukukunu en yüksek standartlarda geliştirmektir. Bu çerçevedeki çalışmalarımızı tüm paydaşlarla sürdürmeyi hedefliyoruz. Tarih boyunca yenilik arayışları sanık hakları, savunma hakları çerçevesinde ilerlemiştir. Mağdur hakları ise 'sanık cezalandırılınca yerine gelir' düşüncesiyle ilerlemiştir. Oysa bir mağdurun hakkı suç işlenir işlenmez doğar. Bu sebeple adliyenin kapısı asla bir bilinmeze yol açmamalıdır. O kişi bir suçun mağduru ise belirsizlik yeni ve daha büyük bir mağduriyet anlamına gelmektedir" dedi.

'HUKUK DERT OLAN DEĞİL DERMAN OLANDIR'

Adliyenin kapısının güven ve huzur vermesi gerektiğini belirten Bakan Gül, "Hukuk dert olan değil derman olandır. Hukuk yük olan değil yük alandır. Mağdurun hakkı yeni mağduriyetler yaşanmamasıdır. Adliyenin içinde devletin koruyan elini çekerseniz geriye soğuk bir bina kalır. Bir binayı adliye yapan tabelası değil o binanın içindeki adalet duygusunun temiz, hızlı ve adil bir şekilde karşılık bulmasıdır. Bir yargı mensubunu yargı mensubu yapan da cübbesi değildir. Dışarıda rüzgar hangi yönden eserse essin hakim dosyasına ve delillerine bakar. Mağdurun sesini duyan bir duruş o kişiyi gerçek anlamda hakim ve savcı yapar. Yargıya yapılacak en büyük iyilik tribün tezahüratının bir parçası olmaktan kaçınmaktır. Adaleti gerçekten isteyen bir kişinin yapması gereken süreci sabırla beklemektir. Hukuk sesi daha çok çıkanın değil haklı olanın yanındadır. Adalet sessiz kitlelerin sesidir" diye konuştu.

'ADALET TARTIŞMAYA NOKTA KOYAR'

Adaletin verdiği hükmün gecikmeksizin ve adil bir biçimde tecellisinin gerektiğini dile getiren Bakan Gül, "Adalet herhangi bir tartışmaya mahal bırakmaz. O tartışmaya nokta koyar. Adalet tereddüt etmez. Adalet bir skor işi değildir. Adalet 'şu kadar kişi yakalandı, tutuklandı' ibaresinden öte vatandaşların emanetidir. Bunun geri dönüşünü bir mağdurun gözlerinden okuyabilirsiniz. Yatağa bağımlı bir teyzemizin yanına adaleti götürmek gibi uygulamalar adaletin gerçek anlamda tecelli etmesine katkı sağlayan iyi uygulamalardır. Kağıt üzerinde kalan güzel söz ve temennilerin insana dokunmadıkça bir anlamı yoktur. Bu tür uygulamalar adalet sistemi için çok önemli kazanımlardır. Adaleti dar kalıplara, sıkı prosedürlere kurban etmemek çok değerlidir" dedi.

'BU RAKAMLAR DÜNYA ORTALAMASININ ÜSTÜNDEDİR'

İki temel belgenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından paylaşıldığını belirten Bakan Gül, "Birincisi güven veren ve erişilebilir adalete doğru 'Yargı Reformu ve Strateji Belgesi' ikincisi ise 'İnsan Hakları Eylem Planı'dır. Mevzuatta çok önemli değişiklikler yaptık ancak asıl olan zihinlerdeki reformdur. Yeni başlamasına rağmen müdürlüğümüz çalışmaları vatandaşlarımıza çok önemli katkılar sunmaktadır" diye konuştu.

Mağdura yaklaşım kılavuzundan da söz eden Bakan Gül, "Bir ortak standart oluşturmaya gayret gösterdik. Maddi durumu elverişli olmayan vatandaşlarımıza ücretsiz avukat desteği sağlama ve bu süreçte haklarının korunmasına destek olmak için bu yıl toplam 850 bin vatandaşımıza avukat desteği sağlamış bulunmaktayız. Yargılama giderlerinin karşılanması için de son iki yılda 44 milyon 577 bin lira kaynak ayırmış durumdayız. Son iki yılda adli yardım talep eden vatandaşlarımıza 343 milyon 337 bin liralık kaynak ayrılmıştır. Bu rakamlar dünya ortalamasının çok üzerindedir" ifadelerini kullandı.

Toplantıda Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy ve Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Başkanı Ramazan Gürkan da birer konuşma yaptı.

'YENİ ADLİYE, MEVCUT ADLİYENİN 10 KATI BÜYÜKLÜKTE OLACAK'

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı'nın ardından Aydın Adliyesi ile Aydın Valiliği'ni ziyaret etti. Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan Bakan Gül, gazetecilerin yeni yapılacak Adliye Sarayı Hizmet Binası ile ilgili sorularını cevapladı. Gül, şunları söyledi:

“Aydın'a Sayın Cumhurbaşkanlığımız liderliğinde, hükümetimiz tüm desteklerini sergiledi. Bu dönemde de yine Aydın'ımızın yanındayız, tüm sorunların çözümü noktasında gayretlerimizi sürdürüyoruz. Adalet hizmetleri alanına bakacak olursak, biliyorsunuz Aydın'ımızın en önemli sorunu adliyeydi. Bu konuda çok önemli neticeler elde ettik. Aydın'ımıza yakışır şekilde yaklaşık 100 bin metrekarelik kullanım alanına sahip adliye projesini tamamladık. Önümüzdeki ay ihalesi yapılacak ve inşaata başlanacak. Geçtiğimiz ay Sayın Cumhurbaşkanı onayı verdi. Bütçesi ve ödenekleri hazırlandı. Mevcut adliyemizin 10 katı büyüklüğünde bir yer olacak. Tüm vatandaşlarımızın hizmetlerini çok daha güzel bir şekilde alacağı adliyeyi yapacağız. Bundan dolayı gururluyuz. Ümit ediyorum; en kısa zamanda inşaat başlayacak. Söke, Bozdoğan, Germencik adliyelerimizin de yapımına yönelik projelerin bir kısmı tamamlandı. Nazilli Adliyesi'nin genişletilmesi hususunda da çalışmalarımız devam ediyor."

BAKAN GÜL ŞEHİT POLİS FETHİ SEKİN’İN AİLESİ İLE GÖRÜŞTÜ

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Aydın Valiliği ziyaretinin ardından Nazilli’de Bayındır İlkokulu’nda Uzlaşı Kütüphanesi’nin açılışına katıldı. Bakan Gül ardından sırasıyla Nazilli Adliyesi ve Aydın Adnan Menderes Müzesi’ni ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından Bakan Gül, Aydın’da yaşayan ve bugün doğum günü olduğu öğrenilen şehit polis memuru Fethi Sekin’in ailesi ile görüştü.

‘BU MİLLETİN ADAMLARI BİTMEZ’

Bakan Gül, program kapsamında görüşmelerin ardından AK Parti Aydın İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Toplantıya Bakan Gül’ün yanı sıra AK Parti Aydın İl Başkanı Av. Ömer Özmen, milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları, önceki dönem il başkanları, partililer katıldı. Toplantıda konuşan Gül, "Milli Mücadele’nin kahramanlarından Yörük Ali Efe ile demokrasi kahramanı Adnan Menderes’in şehri Aydın’a selam olsun. Bu milletin seçtiklerini dar ağacına gönderebilirsiniz ama bu milletin adamları bitmez. Aydın denince vatan, millet ve ay yıldızlı bayrağımızın destanı akla gelir. Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyetimizin 98’nci yılına girdik. Rabbim inşallah milletimizi nice yüzyıllara taşısın. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm milli mücadele kahramanlarını saygıyla yad ediyorum. Büyük milletler büyük insanlarla armağan edilmiştir. Bu millet de daima büyük milletin adamlarıyla hep ödüllendirilmiştir. Bir millet ne zaman zora düşse milletin adamı çıkmış ve demokrasi yolculuğu yapmıştır" diye konuştu.

‘BU MİLLET BAĞIMSIZLIĞA AŞIKTIR’

Adnan Menderes’in ortaya koyduğu kalkınma ve demokrasi yolculuğunun Türkiye’ye çok şey kazandırdığını belirten Gül, "Adnan Menderes ve dava arkadaşları sonuna kadar mücadele etti. Sözde demokrasi dayatanlara karşı demokrasi mücadelesi verdi. 27 Mayıs darbesinde idam sehpasına götürdükleri bu milletin iradesiydi. Darbeciler milletin iradesini infaz etmek istiyorlardı. Şunu unuttular, bu ülkede vesayetçiler, darbeciler ne yaparlarsa yapsınlar artık 'Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' diyen Recep Tayyip Erdoğan ve davası, demokrasiyi sonsuza kadar koruyacak bir davadır. Bu millet bağımsızlığa aşık bir millettir. Kıyamete kadar ay yıldızlı bayrağımıza kimse dil uzatamayacaktır. 3 Kasım milletin iktidara geldiği günün adıdır. Bu topraklarda hiçbir zaman milletin iradesine hiç kimse pranga vuramayacak" dedi.

‘GÖNÜL BAĞIMIZI KİMSE KOPARAMAZ’

Siyasetin emek ve zahmet istediğini ifade eden Gül, "Memleketimiz daha iyi olsun, Türkiye’miz daha iyi yere gelsin diye siyaset yapıyoruz. Birileri daha iyi pozisyona gelsin diye siyaset yapanlar bu ülkeye en büyük haksızlığı yaparlar. AK Parti'nin tabelasını millet kurmuştur. AK Parti’yi millet iktidara getirmiştir, AK Parti de milleti iktidara getirmiştir. Çekişmelere düşmeden siyasetimizi millet için yapma kararlılığını sürdürmek hepimizin boynunun borcudur. Bizim milletle olan gönül bağımızı hiç kimse asla koparamaz. AK Parti 84 milyon vatandaşımızın ortak umududur. AK Parti bir Türkiye partisidir. Türkiye’de AK Parti eski Türkiye’nin alışkanlıklarını sona erdirerek yeni, büyük ve güçlü Türkiye hedeflerine emin adımlarla ilerliyor. Bundan sonraki hedefimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 2023 hedefidir" ifadesini kullandı.

‘MİLLETLE ARAMIZA GİRMEK İÇİN HER TÜRLÜ GİRİŞİMDE BULUNDULAR’

AK Parti'nin rotasını milletin belirlediğini ifade eden Bakan Gül, "Milletle aramıza girmek için her türlü girişimde bulundular. AK Parti bir proje ile karanlık odalarda kurulan bir parti değil. AK Parti, milletin adamı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile yol yürümenin adresidir. AK Parti Geçmişten geleceğe yol yürümenin adıdır. AK Parti'nin önünü kesmek için her türlü numarayı denediler. Yaktılar, yıktılar. Gezi üzerinden, sokaklar üzerinden girişimde bulundular. Darbe girişimlerinde bulundular. Yetmedi topuyla tankıyla geldiler. 15 Temmuz’da millet 'Türkiye geçilmez' dedi. Onlara anladığı şekilde cevabını verdi. Türkiye emin adımlarla yoluna devam ediyor. Bu millete 'bidon kafalı' dediler. 'Siz ne anlarsınız? Siz verginizi verin, devlet işleri, hükümet işleri bizim işimiz' dediler. İşte bunlara karşı AK Parti 'Hayır kardeşim. Sandıktan çıkan irade milleti yönetecek' dedi. O yüzden rahatsız oldular" dedi.

‘TÜRKİYE’YE KİMSE PARMAK SALLAYAMAZ’

Türkiye’nin dışarıdan yönetilemeyeceğini belirten Gül, "Türkiye’yi dışarıdan yöneteceklerini sandılar. Çıkıp Türkiye’nin iç işlerine karışmak istediler. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan onlara 'Türkiye egemen bir ülkedir' dedi ve haddini bildirdi. Türkiye’ye kimse parmak sallayamaz. Türkiye’yi Türkiye’den başka hiçbir güç yönetemez. Bunu öğrenecekler. Biz sandıktan çıkan iradeye inanmışız. Kararlı biçimde terörle mücadelemizi sürdürüyoruz. Ana kılavuzumuz terörü kaynağında kurutmaktır. Yakın zamanda tezkereye her defasında 'Evet' oyu veren CHP, her ne hikmetse 'Hayır' oyu verdi. CHP muhalefet eder ama bazı konularda 'Bu partiler üstüdür' derdi ve destek verirdi. Tezkere konusunda hep 'Evet' oyu vermiştir. Ne oldu? Ne değişti? Terörle etkin mücadele edelim dediğimizde CHP çark etti. Bu memleketin milli meselelerinde partiler muhalefeti bir tarafa bırakır, ülkemizin birliğini esas alır" diye konuştu.

‘YOL DA YAPARIZ, GÖNÜLDEN GÖNÜLE KÖPRÜ DE YAPARIZ’

Cumhuriyetin 98’inci yılında iki Atatürk Kültür Merkezi’nin açıldığınıa dikkati çeken Bakan Gül, "Gezi sürecinde, AVM olacak şu olacak bu olacak diye yaktılar, yıktılar. Cumhuriyetimizin yıl dönümünde iki Atatürk Kültür Merkezi açılışı yapıldı. Kim ne derse desin, bizim siyasetimiz yapmak üzerinedir. Köprüler de yaparız, yollar da yaparız, gönülden gönüle köprü de inşa ederiz. Taksim’e cami de yaparız, opera binası da yaparız. Kim ne derse desin biz yapacağız. Milletimize güveneceğiz. Kapı kapı gezerek gece gündüz gayret eden AK davayı anlatan teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın sorunlarının farkındayız. Her alanda bu sorunları çözmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hiçbir algı operasyonuna inanmayacağız. Birbirimize kenetleneceğiz. Soframızı, aşımızı, özgürlüğümüzü büyüteceğiz. Bizler yolumuza devam edeceğiz. Diğerleri toplasın, çarpsın, bölsün, alt alta, üst üste gelsinler. 'Şu aday olsa ne olur, bu aday olsa ne olur' desinler. Onların kafası karışık. Milletin kafası net. Milletin adayı milletin adamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olacak. Durmak yok, yola devam" dedi.

Etiketler
  Kaynak: medya724

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
1 Fenerbahçe 28 23 1 4 72 22 73 +50
2 Galatasaray 27 23 1 3 57 15 72 +42
3 Trabzonspor 27 14 9 4 43 33 46 +10
4 Beşiktaş 27 14 9 4 39 31 46 +8
5 Kasımpaşa 28 11 10 7 48 50 40 -2
6 Başakşehir FK 28 11 11 6 36 33 39 +3
7 Çaykur Rizespor 28 11 11 6 31 40 39 -9
8 Sivasspor 28 9 8 11 34 37 38 -3
9 Antalyaspor 27 8 8 11 32 31 35 +1
10 Kayserispor 28 10 10 8 35 41 35 -6
11 Samsunspor 28 9 13 6 33 37 33 -4
12 Adana Demirspor 27 7 9 11 39 36 32 +3
13 Konyaspor 28 7 11 10 28 39 31 -11
14 MKE Ankaragücü 28 6 10 12 33 36 30 -3
15 Alanyaspor 27 6 9 12 32 40 30 -8
16 Fatih Karagümrük 27 7 12 8 32 31 29 +1
17 Hatayspor 28 6 11 11 32 39 29 -7
18 Gaziantep FK 27 7 13 7 31 40 28 -9
19 Pendikspor 28 6 14 8 32 57 26 -25
20 İstanbulspor 28 3 18 7 21 52 13 -31
Takım O G M B A Y P AV
1 Eyüpspor 25 20 4 1 61 20 61 +41
2 Göztepe 24 15 5 4 42 15 49 +27
3 Kocaelispor 25 13 6 6 38 27 45 +11
4 Sakaryaspor 25 12 6 7 39 28 43 +11
5 Bodrumspor 25 12 7 6 34 18 42 +16
6 Bandırmaspor 24 11 7 6 35 21 39 +14
7 Boluspor 24 11 7 6 23 24 39 -1
8 Çorum FK 24 11 8 5 39 25 38 +14
9 Gençlerbirliği 24 8 7 9 24 25 33 -1
10 Erzurumspor FK 25 8 7 10 23 21 31 +2
11 Keçiörengücü 25 8 10 7 24 31 31 -7
12 Ümraniyespor 25 8 11 6 28 36 30 -8
13 Manisa FK 25 6 9 10 27 27 28 0
14 Adanaspor 25 8 15 2 21 38 26 -17
15 Tuzlaspor 25 6 13 6 24 41 24 -17
16 Şanlıurfaspor 24 5 11 8 16 28 23 -12
17 Altay 25 5 17 3 12 49 15 -37
18 Giresunspor 25 2 19 4 11 47 7 -36
Takım O G M B A Y P AV
1 Esenler Erokspor 26 19 4 3 61 23 60 +38
2 Van Spor FK 27 17 5 5 42 28 56 +14
3 Bucaspor 1928 27 15 3 9 37 15 54 +22
4 Yeni Mersin İdman Yurdu 27 14 4 9 40 20 51 +20
5 1461 Trabzon FK 26 14 6 6 48 26 48 +22
6 Ankaraspor 27 13 5 9 36 23 48 +13
7 Diyarbekir Spor 26 11 8 7 29 22 40 +7
8 Ankara Demirspor 26 12 11 3 33 30 39 +3
9 Karacabey Belediye Spor 27 9 9 9 26 24 36 +2
10 Beyoğlu Yeniçarşıspor 26 10 12 4 28 28 34 0
11 Nazilli Belediyespor 27 10 11 6 33 41 33 -8
12 Kırklarelispor 27 8 11 8 22 33 32 -11
13 Hes İlaç Afyonspor 26 7 10 9 16 26 30 -10
14 Altınordu 26 6 11 9 28 28 27 0
15 Serik Belediyespor 27 6 12 9 19 29 27 -10
16 Kırşehir Futbol SK 27 5 16 6 26 50 21 -24
17 Zonguldak Kömürspor 26 5 14 7 24 45 19 -21
18 Adıyaman FK 27 3 19 5 17 44 14 -27
19 Bursaspor 26 3 16 7 15 45 13 -30
Takım O G M B A Y P AV
1 Kepezspor FAŞ 20 15 1 4 41 9 49 +32
2 Aliağa Futbol A.Ş. 21 14 0 7 36 11 49 +25
3 52 Orduspor FK 21 11 5 5 28 18 38 +10
4 Ayvalıkgücü Belediyespor 21 10 5 6 25 16 36 +9
5 K.Çekmece Sinopspor 21 9 7 5 31 20 32 +11
6 Edirnespor 20 9 7 4 33 20 31 +13
7 İnegöl Kafkas GK 20 8 6 6 22 22 30 0
8 Artvin Hopaspor 20 7 6 7 26 18 28 +8
9 Mardin 1969 Spor 21 8 9 4 26 23 28 +3
10 Karabük İdmanyurdu Spor 21 8 10 3 19 30 27 -11
11 Talasgücü Belediyespor 21 8 12 1 24 35 25 -11
12 Kırıkkalegücü FK 20 5 11 4 12 25 19 -13
13 Gümüşhanespor 21 2 10 9 13 33 15 -20
14 Malatya Arguvanspor 20 2 14 4 9 32 10 -23
15 Tarsus İdman Yurdu 20 2 15 3 13 46 9 -33
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 03/03/2024 Beşiktaş vs Galatasaray
 04/03/2024 Adana Demirspor vs Fatih Karagümrük
 04/03/2024 Alanyaspor vs Trabzonspor
 04/03/2024 Antalyaspor vs Gaziantep FK
 08/03/2024 İstanbulspor vs Kasımpaşa
 09/03/2024 Sivasspor vs Alanyaspor
 09/03/2024 Konyaspor vs Adana Demirspor
 09/03/2024 Başakşehir FK vs Antalyaspor
 09/03/2024 Trabzonspor vs Fatih Karagümrük
 10/03/2024 Kayserispor vs Hatayspor
 09/03/2024 Başakşehir FK - Antalyaspor Antalyaspor ligdeki son 5 maçında hiç kazanamadı  Başakşehir FK yenilmez
 10/03/2024 Samsunspor - MKE Ankaragücü MKE Ankaragücü ligdeki son 6 maçında hiç kazanamadı  Samsunspor yenilmez
 10/03/2024 Galatasaray - Çaykur Rizespor Galatasaray ligdeki son 15 maçında hiç kaybetmedi  Galatasaray yenilmez
 10/03/2024 Galatasaray - Çaykur Rizespor Çaykur Rizespor ligde deplasmandaki son 10 maçında hiç kazanamadı  Galatasaray yenilmez
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 03/03/2024 Çorum FK vs Bandırmaspor
 04/03/2024 Gençlerbirliği vs Şanlıurfaspor
 08/03/2024 Boluspor vs Giresunspor
 09/03/2024 Bandırmaspor vs Bodrum FK
 09/03/2024 Adanaspor vs Sakaryaspor
 09/03/2024 Eyüpspor vs Çorum FK
 10/03/2024 Altay vs Gençlerbirliği
 10/03/2024 Keçiörengücü vs Erzurumspor FK
 10/03/2024 Şanlıurfaspor vs Göztepe
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 06/03/2024 Adıyaman FK vs Bursaspor
 06/03/2024 Diyarbekir Spor vs Van Spor FK
 06/03/2024 Esenler Erokspor vs Karacabey Belediye Spor
 06/03/2024 Hes İlaç Afyonspor vs Yeni Mersin İdman Yurdu
 06/03/2024 Kırklarelispor vs Altınordu
 06/03/2024 Kırşehir Futbol SK vs Beyoğlu Yeniçarşıspor
 06/03/2024 Serik Belediyespor vs Ankara Demirspor
 06/03/2024 Zonguldak Kömürspor vs Nazilli Belediyespor
 06/03/2024 1461 Trabzon FK vs Ankaraspor
 10/03/2024 Bucaspor 1928 - Adıyaman FK Bucaspor 1928 ligde evindeki son 12 maçında hiç kaybetmedi  Bucaspor 1928 yenilmez
 10/03/2024 Bucaspor 1928 - Adıyaman FK Adıyaman FK ligdeki son 12 maçında hiç kazanamadı  Bucaspor 1928 yenilmez
 10/03/2024 Ankaraspor - Esenler Erokspor Ankaraspor ligde evindeki son 14 maçında hiç kaybetmedi  Ankaraspor yenilmez
 10/03/2024 Bursaspor - Serik Belediyespor Bursaspor ligdeki son 16 maçında hiç kazanamadı  Serik Belediyespor yenilmez
 10/03/2024 Yeni Mersin İdman Yurdu - Diyarbekir Spor Yeni Mersin İdman Yurdu ligde evindeki son 10 maçında hiç kaybetmedi  Yeni Mersin İdman Yurdu yenilmez
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 09/03/2024 Aliağa Futbol A.Ş. vs Artvin Hopaspor
 09/03/2024 İnegöl Kafkas GK vs Karabük İdmanyurdu Spor
 10/03/2024 Ayvalıkgücü Belediyespor vs Tarsus İdman Yurdu
 10/03/2024 Edirnespor vs Talasgücü Belediyespor
 10/03/2024 Gümüşhanespor vs Malatya Arguvanspor
 10/03/2024 Kepezspor FAŞ vs 52 Orduspor FK
 10/03/2024 Kırıkkalegücü FK vs K.Çekmece Sinopspor
resmi ilanlar
GAZETEMİZ
  ANKET Tüm Anketler
Bandırma Belediye Başkanı Kim Olsun..
  NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI